miércoles, 22 de abril de 2009

DIA DEL PLANETA TERRA


El 22 d'abril de 1970, 20 milions de persones per tots els Estats Units van celebrar el primer Dia del Planeta Terra.
Era una època en la que la protecció del medi ambient començava a clamar a tot arreu del món. Els sistemes productius eren dolents i les ciutats estaven sota un boirum permanent de les xemeneies de les fàbriques i industries químiques, els rius contaminats causaven grans mortaldats de peixos i els índex de diòxid carbònic es disparaven.
El Dia del Planeta Terra que celebrem des d’aleshores, ens recorda que tots i totes convivim i vivim baix un mateix sostre, on les barreres dels estats i les nacions no existeixen, on calen esforços combinats dels governants per tal de mantindre un creixement sostenible que garantitze la supervivència d’espècies i d’ecosistemes.
Este dia, és un dia de reconeixement ambiental mundial global, on es marca un únic objectiu, protegir el nostre medi ambient i establir mesures que garantitzen la seua protecció.
El Dia del Planeta Terra és un dia més dels 365 de l’any, però carregat de simbologia i amb un bona dosi d’auto reflexió sobre el que som, el que fem, com ho fem i el més important, que hem de fer per a que generacions futures puguen gaudir d’allò que nosaltres hem tingut la sort de conèixer.