jueves, 30 de abril de 2009

CONTINUA LA SANGRIA DE LA DESOCUPACIÓ


Des d’Iniciativa per Llíria manifestem el nostre suport a les mobilitzacions que les centrals sindicals han convocat i realitzaran amb motiu del 1r de maig, i emplacem a la ciutadania de la localitat a participar.
És en estos moments de crisi en la què estem immersos, és quan estem cridats a reivindicar més si és possible, els drets laborals d'este País, ja que la crisi ens colpeja fonamentalment a nosaltres, els treballadors i treballadores, destacant els 2.060 desocupats que hi ha a hores d’ara a Llíria, xifra que va en augment mes rere mes, es fa necessari fer front a la incessant sangria que pateixen les butxaques de les famílies i que comença a fer-se palesa en l’economia local.
Sobretot, si tenim en compte que l'actual situació generada per la crisi financera i la bombolla immobiliària l'han propiciat sectors neoliberals que negaven el paper de l'Estat com regulador de l'economia i ara, volen a més que siguem la majoria de la ciutadania qui paguem els plats trencats.
Des d’Iniciativa manifestem que la crisi econòmica no la poden pagar només els treballadors com alguns sectors de la dreta proposen, entre ells l’ex–president Aznar, on la solució proposada és la flexibilització de l’acomiadament que ens porta a una major precarietat laboral i la disminució dels drets socials.
Mentre l'administració estatal i l'autonòmica estan facilitant diners públics per a crear ocupació i proposant plans i accions encaminades en el mateix sentit, el nostre ajuntament ha rebutjat fer un pla municipal per a crear ocupació que minimitzara les nefastes xifres d’atur que envolten a la nostra ciutat.
No s’entén com moltes de les obres contractades es donen a empreses de fora de la localitat i com es continua amb l’afany urbanitzador quan els propietaris demanen una moratòria urbanística per poder fer front a les despeses generades i no tindre que tancar negocis o empreses.
Des d'Iniciativa creiem que és necessari un pacte local per l'ocupació i un acord amb tots els agents socials representats a Llíria (empresaris, sindicats, tècnics, comerciants, grups polítics) per a analitzar la situació i promoure mesures d'impuls econòmic que donen una solució col·lectiva amb trellat i continuïtat.
No és acceptable que un ajuntament en plena crisi continue amb despeses importants destinades a protocol, publicitat i propaganda, mentre les famílies no arriben a fi de mes o no tenen ni per a menjar. Necessitem que tots els recursos i esforços tinguen un únic camí, reduir l’atur i crear benestar entre la ciutadania.