miércoles, 4 de junio de 2008

INICIATIVA EN MARXA


Iniciativa ha superat els set mesos des de la seua constitució com a partit el darrer 20 d’octubre de 2007. Un període que no ha estat exempt d’entrebancs, però al mateix temps acompanyat de treball i molta il·lusió.

Cert és que l’activitat d’esta nova formació ecosocialista no ha començat a caminar fins després de les darreres Eleccions Generals, ja que les inèrcies de conformació de la direcció, distribució de competències, estructuració territorial (tasca en la que encara estem) i preparació dels comicis electorals, es varen dur gran part dels esforços del partit, de tots els militants i simpatitzants.

Però iniciativa no para, es més, ha començat a créixer política i socialment, constatant que hi ha un altra forma de fer política, més constructiva, amb responsabilitat i pensada en la ciutadania. I per fer-ho possible, comptem amb una destacable presència institucional en tots els àmbits, des del Municipal fins l’Europeu, passant per l’Autonòmic i l’Estatal.

Hem començat a projectar una nova imatge jove, dinàmica, pospositiva i de projecció de futur que ha marcat uns objectius clars per construir un País Valencià que instrumentalitze un desenvolupament econòmic respectant el medi i el territori, on els valors de ciutadania i els serveis públics abasten amb optimitat la vida quotidiana, on la participació en els afers públics no siga un entelèquia i una cita cada quatre anys. Un País pensat per a les persones d’avui i per a les noves generacions que vindran; un País on cabem tos, el qui hi som i els nouvinguts que arriben a les nostres terres; un País obert enquadrat dins Europa que pensa en solucions reals per als seus pobles i ciutats.

Iniciativa mira cap endavant, amb la fermesa i convicció de treballar de valent per formar i conformar eixe ideari col·lectiu d’una societat on la prioritat són i han de ser les persones i la seua qualitat de vida, on el medi ambient i la seua conservació ha de ser l’eix vertebrador de la política productiva i social, una societat que recupere i valoritze els trets d’identitat que ens defineixen com a poble.

En eixe camí, Iniciativa s’ha posat en marxa, amb peu ferm i sòlid, establint un itinerari clarament definit, convidant a sumar-se i participar a totes les persones que, decebudes de les polítiques socialdemòcrates i endinsades en purs dogmàtiques, contribuïsquen a fer polítiques reals en temps real.