miércoles, 30 de septiembre de 2009

A PACO BASCUÑAN


A Paco Bascuñan

Hui donem l’últim adéu a un company i a un amic.
Paco Bascuñan, amb 55 anys, ens ha deixat en plena esplendor de la seua vida personal i artística. Era un dissenyador que amb el seu talent era capaç de convertir lo quotidià en autèntiques creacions, de fer tangibles les idees i les il·lusions.
De la seua ma i de la seua ment sortien projectes innovadors, frescos i plens de vitalitat. Home compromès política i socialment, ens ha regalat un nou concepte d’entendre el mon de l’art i del disseny, conceptes que amb una empremta purament personal ens ha deixat per a que gaudim d’ella a través dels diversos treballs i col·laboracions que al llarg dels anys ha anat perfeccionat i exposant.
El reconeixement a eixe treball incansable, que sempre ha sabut impregnar als que l’envoltaven, el va conduir a ser proposat acadèmic de número de la Reial Acadèmia de Belles Arts de València.
El rellotge de la vida torna a ser injust i s’ha parat quan no tocava. Quedaven molts projectes, personals i professionals, que els que hem tingut la sort de conèixer-lo, no tenim prou paraules per expressar-li la nostra gratitud i reconeixement.
Entre Llíria i València, a Censals i La Malva-rosa, junt a sa mare Paquita i la seua companya Lupe, Paco sempre ha tingut temps per dedicar-nos i compartir relexions.
A la família, transmetre-li el nostre més sincer condol. A Paco, enviar-li un fins després.