jueves, 15 de noviembre de 2012

La Generalitat es desunFLA

Vist els comptes de la Generalitat Valenciana per al 2013 podem assegurar que de reactivar l’economia productiva i generar ocupació poca cosa anem a trobar.

El decreixement econòmic, la retallada de més de 1.000 milions d’euros, la manca d’ingressos i l’abandonament que fa Rajoy del País Valencià, no acceptant cap esmena presentada als Pressupostos de l’Estat per Alberto Fabra (visualitzant que està totalment deslegitimat i sense autoritat), fan creure que les anem a passar canutes, ja que açò es traduirà en acomiadaments de personal, menys pagaments a subministradors i proveïdors, retall brutal en dependència, sanitat i educació, així com un rosari de mesures que afectaran a tot l’espectre socioeconòmic i que repercutirà en la vida quotidiana de milers i milers de persones.


La Generalitat es desunfla, no sols per la mala gestió que han fet els governs de Zaplana fins Fabra, sinó per què en època de bonança, han sigut uns malbaratadors i han continuat augmentat les despeses improductives i tirant en pólvora de rei, disparant el deute i cremant els mils de milions que entraven de la bombolla urbanística.

Ara, Fabra i el Conseller econòmic, Jose Luis Vela, no saben com gestionar la misèria que el propi PP els ha deixat, hipotecats fins les celles i intentant-se acollir a un salvavides com el Fons de Liquidesa Autonòmic (FLA), que ni poden accedir al 100%, ni poden pagar amb criteris propis, sinó taxats i ben taxats per Montoro i Guindos, a la vegada que supervisats per la cancillera Angela Merkel.

La broma i la festa del PP l’anem a pagar ben cara. Igual que la de posar al front de les caixes valencianes a complets ineptes que les han portat a la ruïna, creant després bancs de fira i pandereta com Bankia, i fent ara allò que millor saben fer, socialitzar les pèrdues i pagar novament amb els diners de tots els interessos i els préstecs que costarà el seu rescat.

Al Consell i a la Generalitat se’ls desunflen les xifres, tant les macro, com les micro, no tenen ni per pagar la llum de les Conselleries, tenint les companyies subministradores que tallar-la i deixar-les a fosques. Una foscor que recorre el Palau de la Generalitat amb un inquilí com a President que s’ha quedat blanc com un fantasma al veure que ni girant el full dels Pressupostos al revés poden quadrar els comptes públics de l’any vinent.
 
Esta desunflamenta, no sols la pateix la màxima institució valenciana, sinó els ajuntaments, als quals el Consell els deu més de 250 milions d’euros i que han tingut que traure préstecs i acollir-se al rescat del pagament a proveïdors amb uns interessos quantiosos que també pagarem els contribuents en els pròxims anys.

Esperem que este mal somni al que ens sotmet diàriament el PP també es desunfle prompte i puguem agafar aire fresc i renovat per tornar omplir el pit i tirar endavant un País que te grans potencials i gent ben qualificada, però que necessita de nous gestors.