jueves, 5 de abril de 2012

MÉS INICIATIVA, MÉS COMPROMÍS

Cinc anys després de la constitució com a partit, Iniciativa del Poble Valencià ha celebrat el seu 3er Congrés amb una perspectiva política de futur, de creixement i consolidació de l’espai ecosocialista, un fet reforçat amb el suport electoral que el partit va obtindré en Coalició Compromís als comicis locals, autonòmics i més tard en les Generals.

La solidesa i fermesa d’Iniciativa en els seu plantejaments polítics, molts d’ells sorgits de la complicitat amb la ciutadania valenciana que reclama un canvi de model productiu i de formes en la gestió pública, han vist el seu reflexe en l’activitat propositiva dels càrrecs públics als ajuntaments i al Parlament Valencià.
Els ecosocialistes valencians hem donat un pas endavant i des d’una visió multifocal de l’actual crisi, hem fet una reflexió profunda del que està passant i hem articulat un front ample, plural i diferenciat de l’actual classe política que pretén obrir nous espais de participació i implicació en els afers públics des de la base social i ciutadana.

Per això hem decidit avançar i apostar per enfortir el projecte que encarna la cooperativa política de Coalició Compromís, on Iniciativa ha esdevingut una pota important amb els valors que el seu ideari comporta i apostem per representar a l’electorat valencià d’esquerres i progressista, ecologista i valencianista amb l’objectiu de concretar una alternativa real de canvi per a construir un País Valencià més plural, obert, solidari, democràtic, ecologista i igualitari.

Les dones i homes d’Iniciativa apostem per la nostra gent i creguem en la potencialitat dels nostres emprenedors i del teixit productiu valencià, un actiu que sempre ha sabut afrontar els reptes amb valentia i força. Estem convençuts que es possible un canvi de rumb, institucional, econòmic social i laboral, amb noves propostes pensades en les persones i no pas els bancs, mercats financers o especulació immobiliària.

Tenim l’oportunitat i tenim la capacitat per poder desenvolupar un espai polític de confluència amb els moviments socials i sindicals que reclamen una alternativa nítida i creïble. Hem demostrat que sabem fer una oposició responsable i propositiva, sense rubor i sense motxilles. Donant resposta a tots els territoris i sectors del nostre País, amb plantejaments oberts i amb solucions ajustades al nou segle XXI.

Iniciativa ha donat color a unes institucions fosques i grises, sent una força política nova i renovada, crítica amb l’actual sistema i que s’ha rebel·lat al conformisme i continuisme. Els ecosocialistes hem esdevingut un ventall d’aire fresc, que cada dia suma més actius, i que el 2015, junt als companys de Compromís, obrirà nous camins de futur i prosperitat que ens permeten eixir del pou de corrupció, saqueig i mala gestió al que ens hem vist sotmesos amb els correlatius governs dretans que han ocupat el Palau de la Generalitat. Davant esta tessitura cal més Iniciativa i més Compromís per poder avançar en un model fort que trenque amb els sistemes que han fet fallida i que no responen a les necessitats de la ciutadania.